9.11.06

"Telebasura" a l'ordre del dia


Escric aquest post motivat per un parell d’aconteixements televisius dels darrers dies. Malauradament ens hem acostumat a la “tele basura” d’una forma adaptativa, que només la raça humana és capaç. Els programes televisius sense ètica ni criteri, que només busquen tenir audiència a costa del que sigui: violència, morbo, desgràcies de persones, proliferen cada dia.
Si la notícia de l’agressió d’un adolescent a un mestre en un Institut d’Alacant ja era duríssima, quan vaig veure el tractament que van fer alguns canals de televisió no m’ho podia creure. Telecinco va posar les imatges complertes i l’audio i Cuatro s’hi referia informant que alguns canals havien passat les imatges en el mateix moment que darrera la pantalla del presentador es podien entreveure les imatges. Patètic.
Però això no acaba aquí. Es veu que els adolescents que tenien les imatges en els seus telèfons mòbils van posar preu als periodistes, emulant els “famosillos” que van als programes porqueria a vendre alguna història. Això no té nom.
L’altre episodi televisiu lamentable l’he vist avui a TV3 al Polònia. No estava massa pendent de la TV ja que estava entre afers casolans. L’actor Toni Albà feia una subhasta de productes de campanya electoral. En el moment d’adjudicar el “carnet per punts per immigrants” a un musulmà entre el públic s’adreça a ell primer dient-li moro i després terrorista.
Sense comentaris.
En humor no tot s‘hi val.
Amb 5 segons TV3 acaba de desfer moltes hores de informació i programes constructius en favor de la convivència.