9.11.06

6a Jornada d'Atenció Geriàtrica als Hospitals d'Aguts


Avui s'ha celebrat la 6a jornada d’Atenció Geriàtrica als Hospitals Aguts a la sala d’actes de l’Hospital de Mataró. Enguany la jornada es centra en l’Humor i trastorns de conducta en els ancians. I són un conjunt de metges i infermeres dels nostres centres amb experiència i bona professionalitat els que tractaran aquests temes.
Cal reconèixer l’esforç i la perseverància dels professionals que formen el comitè organitzador perquè aquesta jornada s’ha consolidat . I vull ressaltar la figura del Dr. Mateu Cabré com a pare i “motor espiritual” de les jornades.
Vull assenyalar també el compromís de l’Hospital i del Consorci Sanitari del Maresme vers les polítiques de salut de la gent gran.
La jornada d‘enguany té la peculiaritat que se celebra a poques setmanes que entri en vigor la nova llei de la dependència. Que com ja s’ha dit insistentment representa un canvi importantíssim al reconèixer drets socials a les persones que necessiten serveis socials per a la seva autonomia. També la llei representarà un pas definitiu en la millora de la coordinació i el treball conjunt entre el sistema sanitari i el de serveis socials.
Per tant un any més l’Hospital de Mataró es preocupa per millorar l’atenció sanitària de la gent gran en un moment de canvi i millora en les polítiques socials a Catalunya.