6.11.06

Nou govern d'entesa nacional pel progrés


D'aquesta manera s'anomena el nou govern que presidirà Montilla i que vol posar èmfasi en una etapa llarga d'estabilitat, cohesió social i desenvolupament sostenible. La prioritat les persones i les polítiques socials.
És indiacatiu com s'ha anat teixint aquest pacte de govern: amb silenci -Montilla no ha fet declaracions des de la nit electoral- amb rapidesa i eficàcia, amb consens i voluntat d'entendre's. Tinc la sensació que el proper govern de la Generalitat serà això. Poc sorollós i molt eficaç.
El soroll però ja el posa en Mas i CIU amb la reacció que han tingut al veure que aquest nou govern ja està tancat.
Impresentables les declaracions del Mas en el sentit que PSC i ERC han enganyat el país, que han fet "una ocupació del poder pel poder" i que això representa una "merma de la democràcia"
M'estalviaré paraules per valorar aquesta reacció, però si ho pugués resumir en una frase diria que es tracta d'una pataleta del nen mimat.
Tal i com vaig anunciar en un dels darrers post, hi haurà interferències i pals a les rodes per la formació del nou govern. I així està siguent amb concentracions i cassolades davant la seu d'ERC i una convocatòria de manifestació. Tot això circula per SMS i podem imaginar qui són els promotors.
Sort hem tingut els catalans i catalanes que no serà president una persona arrogant i prepotent, que no accepta les lleis i el sistema democràtic establert.

2 comentaris:

Francesc Garcia ha dit...

Apreciat Oriol,

Molt bon anàlisis i molt encertat.

L’única preocupació que egoista que tenim les Agrupacions del PSC, que ens enfrontem en el nostre municipi a una llista de l’Entesa Catalana de Progrés, seria si aquesta denominació farà més complexa la nostre imatge de cara a les Eleccions Municipals, perden així força en el mon municipal.

Atentament,

Francesc Garcia i Guinart.

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Benvolgut Francesc,
no hi havia pensat en aquesta situació que us podeu trobar algunes agrupacions arreu del país. Penso que aquesta nova forma d'anomenar el govern és una manera de trencar amb el passat io de que no li diguem tripartit. I que d'aquí unes setmanes es parlarà simplement del govern de la Generalitat.