13.11.06

51è Homenatge a la Vellesa


Ahir es celebrava la 51 edició de l’Homenatge a la Vellesa de Mataró. Enguany les novetats més destacades eren l’estrena de president. Des de fa uns mesos Lluís Juvinyà està al capdavant del Patronat substituint el sr. Siquier que durant tants anys ha estat presidint l’entitat. Així que agraeixo la tasca d’en Siquier –tot i que seguirà treballant des de la presidència honorària – i sort i bona feina a en Juvinyà que s’estrenava com a president. L’altre novetat d’enguany és que des de l’Ajuntament hem millorat el suport a l’acte. De subvenció hem passat a signar un conveni –més compromisos per ambdues parts- i l’activitat es dota amb més recursos econòmics. En definitiva, apostem per consolidar un acte tradicional per la gent gran i que ja en poques ciutats es fa.
La festa va transcórrer amb el guió habitual: una primera part més institucional amb parlaments i una altre més festiva amb actuacions musicals i sortejos. El cant a la vellesa com sempre excel.lentment interpretat per XavierUbach i els padrins d'honor aquest any eren la Carmina Subirana i en Guzman Clavell.
Es tracta d’un homenatge, d’una festa a la gent gran de la ciutat. Aquesta vegada 698 persones majors de 75 anys omplien el Monumental. Que menys que un acte d’agraïment i reconeixement de la ciutat aquesta generació que ens ha precedit, i que gràcies als seu esforç avui podem tenir el que tenim.
Val la pena doncs reforçar i consolidar un acte d’agraïment públic, que representa una tradició mataronina i que enriqueix l’agenda d’activitats a la ciutat per a la gent gran.