12.11.06

Mascotes ciutadanes

(Imatge de la darrera fira que va organitzar la Protectora de Mataró)


El parc central avui ha estat l’escenari d’una festa molt curiosa: la dels animals de companyia. Una festa que organitzava la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i que s’ha encarregat de dur a terme a diferents ciutats catalanes Pirena, amb el seu director Pep Parés d’organitzador.
L’objectiu de la festa era informar sobre la nova llei de protecció d’animals, que entra en vigor el 2007 i que d’entre altres prohibeix les eutanàsies en els centres d’acollida d’animals abandonats. A Mataró ja fa temps que vam prendre aquesta decisió i portem sis anys sense la pràctica de l’eutanàsia en els nostres centres – evidentment com diu la llei excepte els casos de raons humanitàries-. I és clar que si volem que aquesta mesura funcioni cal un canvi molt important per poder arribar a l’abandonament 0. En molts països europeus s’ha aconseguit.
La jornada festiva amb activitats per totes les edats ha tingut dos eixos centrals: el proteccionisme, de tots els que es trobaven allà i la seva estima pels animals i l’altre la convivència amb tot allò que fa referència a les actituds cíviques i de tinença responsable.
Durant la inauguració en el meu torn he volgut ressaltar el paper de la Protectora de Mataró, tant com entitat proteccionista com concessionària del centre municipal. L’esforç i dedicació que estan realitzant destaca en les estadístiques com per exemple les adopcions, que tancarem l’any amb una millora important respecte el 2005.
Si volem una societat respectuosa amb els animals, cívica i amb bona convivència la feina l’hem de fer entre tots. Si tots els ciutadans fossin tan responsables fins el punt que no hi haguessin abandonaments els recursos que destinem per aquesta xacra es podrien destinar a donar suport aquests ciutadans que decideixen tenir un animal amb civisme.