5.10.06

"La llei de la dependència" ja és una realitat


Casualment avui que la Diputació de Barcelona ens havia convocat al Centre de dia i serveis per a persones dependents de Ripollet alhora el Congrés de Diputats aprovava la llei que ha de suposar l’enfortiment del nostre estat de benestar, donant resposta a un tema prioritari com és l‘ajuda i suport per quan ja no ens valem per nosaltres mateixos.
Aquesta llei, que en posts anteriors ja he comentat, no ha comptat amb el suport de CIU, PNV, EA i NB. El motiu principal ha estat l’afer competencial.
A mi però em preocupa especialment que CIU argumentant l’invasió competencial deixi perdre l’oportunitat de sumar-se al tren del progrés social amb aquesta llei, que segurament serà la llei més important aprovada en les properes dècades. Em temo que el no prioritzar, construir positivament, aportar i enriquir aquesta llei en el fons hi ha les tendències més neo liberals dels sectors més conservadors de CIU, que són els que en aquests moments acompanyen Artur Mas.
A Ripollet hem tractat diferents temàtiques a l’entorn del suport a les persones cuidadores.
I com que governar vol dir també anticipar-se abans de que s’aprovi la llei a Mataró ja haurem posat en marxa noves accions per donar suport a les cuidadores –ho dic en femení perquè representen el 90% de persones que cuiden-
Properament doncs tindrem bones notícies locals amb aquest tema.I això abans que entri en vigor la llei. L’escenari doncs és molt esperançador.