21.10.06

Diari de Campanya (6): ZP a Lleida

El company Àngel Ros, alcalde de Lleida, va encetar l’acte electoral cantant les virtuts d’una de les accions del govern Maragall – a priori absent en l’acte per motius de salut-més importants: la llei de barris. Coincidint plenament amb el discurs de Baron en l’acte central a Mataró. És evident la importància d’aquesta iniciativa pel municipalisme.
“Del graner de vots que representava per ciu en farem graner d’oportunitats” va etzibar fent referència a les terres lleidatanes, destacant d’entre els projectes de futur el Parc científic i tecnològic Agroalimentari de LLeida.
El candidat per Lleida Quim LLena va recordar l’obra feta fins el moment per un president socialista, i la va projectar en la que s’ha de fer en un futur per completar el projecte socialista per Catalunya.
A mesura que avança la campanya sembla que la cosa s’anima. I el mateix Montilla va estar molt més "mitinero" a Lleida amb moments brillants. Va començar confessant al públic que el dia 1 el PSC guanyarà i a sobre amb un "triomf clar". Per dir una cosa així s’ha d’estar molt segur del projecte i de sí mateix – amb la marea contrària d’enquestes que s’han presentat- i en aquest sentit la seriositat i rigorositat de Montilla fan que missatges com aquests entusiasmin i mobilitzin l’electorat socialista.
“El que farem és solucionar problemes” va dir Montilla alhora d’explicar el seu programa per la Catalunya social. Just en un dels moments més àlgids del nostre candidat va aparèixer la música que anunciava l’arribada de ZP, que va pujar l’escenari per abraçar Montilla. Curiosament en el torn de Zapatero li va passar el mateix quan va arribar Maragall.
ZP s’ha convertit en un crack polític. I això que fa quatre anys era un “sosoman” sense lideratge per alguns. A Lleida ZP es va moure navegant als ritmes de la situació política i les vibracions de la gent. El to de veu, els ritmes, el feed back amb la gent, els gestos... però sobretot el contingut del que va dir parlant llargament de principis i valors socialistes. I un d’aquests és la paraula donada: “Nada fortalece más a la democracia que la palabra dada” I Montilla és un home de paraula i quan sigui president ho demostrarà de nou amb fets.