27.10.06

Diari de Campanya (12): Marina Geli a Mataró

Aquest matí ens ha acompanyat la consellera Geli per fer campanya electoral a Mataró. Una visita al mercat i després un passeig per Cerdanyola. Finalment un acte aplegant les entitat sociosanitàries de la ciutat i comarca.
Amb un auditori ple a vessar la companya Marina Geli ha desplegat la seva capacitat d’oratòria i empatia per explicar la feina feta aquests tres anys de govern socialista i la que s’haurà de fer els propers anys.
La Catalunya real del 7’2 milions- dades en targetes sanitàries- de persones ha estat la realitat d’aquest govern. I que marca una nova etapa respecte els 6 milions d’en Pujol. I aquest govern Maragall és el que ha començat a treballar de forma dura per resoldre els problemes de totes aquestes persones.
El canvi que ha impulsat aquest govern d’esquerres no s’ha pogut materialitzar amb tres anys. Es necessita més temps per consolidar un canvi tan profund.
Marina Geli ha parlat també de immigració i de les necessitats socials. Amb el sistema actual de serveis socials – i fins que no s’aprovi la nova llei- “els pobres competeixen amb els molt pobres. Per exemple amb les beques de menjador.” Això és el que vol anar canviant el projecte socialista consolidant un sistema de serveis socials fort que doni respostes a les persones que les necessiten.
Perquè en aquesta societat global “es necessiten de localismes” perquè no passi el que va passar a França, que el descontent de la gent ve donat perquè no viu bé des de la seva proximitat. “La gent s’ha de sentir bé a Catalunya perquè viu bé a Cerdanyola” i ha posat com exemple el menjador del casal de la gent gran de Cerdanyola. Projectes com aquests impulsats des dels ajuntaments són els que creen el benestar suficient per sentir-se bé com a ciutadà de Catalunya.

I en això consisteix aquest camí de la Catalunya social ja iniciat, en que surtin de la invisibilitat les dones, la gent gran, els discapacitats, perquè tots som ciutadans de Catalunya.

La Marina ha acabat la seva intervenció amb una anècdota divertida: “Sabeu perquè no surto en el Polònia? Perquè no sóc una consellera mediàtica.”
Per molts anys Marina no siguis una consellera mediàtica i sigues el que has sigut la consellera eficaç, forta, entusiasta la consellera que ha liderat els canvis de la política social en aquest país.”
No tinc cap dubte que la Marina Geli serà una peça clau del Govern del president Montilla.