7.5.07

A la francesa?

(http://terrayus.blogspot.com/)


Alguns ja els agradaria que les properes eleccions municipals del 27-M fossin a la francesa. És a dir amb un triomf de la dreta. Els que volen fer d’aquesta cita electoral unes primàries de les properes generals i s’emmirallen amb els resultats francesos obliden però una sèrie de qüestions:
- La situació social i econòmica a França no és gens comparable a la nostra. Els francesos travessen una crisi general després de molts anys d’avenços. Segurament l’alta participació ha estat una de les conseqüències. Nosaltres actualment estem avançant després de molts anys d’estancament.
- Lluny del que pretén la dreta espanyola la ciutadania a casa nostra té molt clar el vot en clau local. I ningú es deixarà encantar per certs cants de sirena.
- Un vot de dretes guanyador a la principals ciutats de Catalunya i a l’àrea metropolitana seria un canvi de tendència molt estrany. La majoria segueix confiant en el socialisme com a garantia de transformació i millora de les ciutats.
- L’efecte francès que pot motivar els dirigents de la dreta a Espanya és un efecte amb poc impacte i rellevància a la nostra població. Tant pel que fa al seguiment com a la possible comparació amb casa nostra.
- La necessitat de reformes profundes a França. És clar que el candidat dretà ha estat més hàbil en les respostes, tant en la campanya electoral com en l’acció de govern. Evidentment no és el nostre cas aquesta necessitat de canvi profund de model.

En fi no vull ser un "aguafiestas" per ningú . I els que vulguin celebrar la victòria de la dreta Sarkozy que ho facin. Jo preferiré celebrar conjuntament amb la majoria la victòria del socialisme i les esquerres el proper 27 de maig. Així sigui.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo també, Oriol.