19.5.07

Diari de campanya (7)

(foto: Quico Melero)
L’educació continuarà sent pels socialistes una de les prioritats de govern pels propers quatre anys si la ciutadania ens dóna la confiança. Perquè l’educació a part de ser un dret de ciutadania –al llarg de tota la vida de les persones- també és l’element imprescindible que ens dóna oportunitats a tots per un igual.
L’educació ens permet desenvolupar-nos com a persones i créixer a nivell individual –conferint-nos llibertat- i alhora ens dóna capacitació pel futur, per circular per la vida i específicament per tenir un lloc al mercat de treball.
La millora i la creació de nous equipaments educatius (3 CEIPS nous , 3 escoles bressoles noves, 2 instituts i 2 escoles d’adults) serà una de les principals línies a desenvolupar.
Continuarem lluitant contra el fracàs escolar amb un pla específic. Reforçant el treball que es fa als instituts, potenciant la formació professional – IES Miquel Biada un centre integrat- i fent arribar els programes de garantia social aquells joves que ho necessitin.
L’educació no formal o no reglada passarà a tenir un paper més rellevant amb el nou centre de Tres Roques oferint noves possibilitats educatives a persones de mitjana edat –sobretot dones- amb interessos i motivacions concretes. També l’educació en el lleure, com espai encara poc desenvolupat de referència educativa per a infants i adolescents i amb unes possibilitats educadores de gran recorregut. La crisi dels esplais i dels centres de lleure juvenils potser no és tal, només cal adaptar i actualitzar l’oferta educativa tradicional als nanos i circumstàncies d’avui. L’Enlleura’t és un clar exemple.
Les polítiques educatives que impulsarem a Mataró estaran en el marc del Pacte Nacional per l’Educació. Amb la finalitat d’assolir a la llarga una única xarxa pública educativa independentment de les titularitats –superant la dicotomia històrica pública-concertada- , i amb uns centres cada vegada més potents i eficaços que eduquin més i millor conjuntament amb les famílies i tenint en compte els territoris de referència.