22.5.07

Diari de campanya (9)

(foto:Quico Melero)
Continuen les promeses aquests dies de campanya i amb aquest pati a vegades dóna la sensació que estem en una mena de mercat o subhasta. Per això fa molt bé el candidat socialista de remarcar que el PSC posa damunt la taula compromisos i no promeses.
ERC fa una proposta de “implementar la llei de la dependència” oferint formació. Està molt bé que els partits facin propostes i en parlin d’un tema tan important com la llei i el sistema de dependències. S'en ha parlat molt poc. La llei ja contempla abastament la formació. Em semblen coherents les propostes dels republicans i van molt en la línia de les nostres: créixer en atenció domiciliària i telealarmes, suport als cuidadors i habitatges amb serveis per a la gent gran. Els socialistes però anem molt més enllà precisament en el tema formatiu que apuntava ERC. Proposem que la Fundació Hospital, que en el seu pla estratègic ja definia la formació com un dels 5 àmbits d’actuació de la institució, lideri aquesta matèria.
De fet en la reunió de treball que tenim prevista pel mes de juny amb la directora general del ICASS farem l’oferta de que la Fundació Hospital sigui un dels proveïdors de formació en l’àmbit de les dependències a nivell de Catalunya.
Canviant de “tercio” em va cridar l’atenció l’altre dia per Televisió de Mataró quan EU apareixia amb un diputat andalús per parlar dels consells municipals que tenen a Còrdova: el de salut, el de dona, el de gent gran, de immigració. I on està l’aportació nova que ens porten de fora quan tot això ja ho tenim?
Finalment, avui he llegit atentament les propostes d’habitatge de la CUP. La primera cosa que m’ha vingut al cap mentre llegia que volen fer habitatge públic és on el pensen fer, ja que habitualment no estan d’acord amb les zones de futur on es poden projectar. També han parlat del sistema del “tempteig i retracte”, però no han explicat que per aplicar aquest sistema primer s’ha de definir un ARI (àrea de rehabilitació integral) i que un dels inconvenients és que perjudica als propietaris dels habitatges de l’àrea delimitada ja que els preus que es paguen estan per sota del mercat. No vull comentar les dificultats judicials que també ens podríem trobar amb aquest sistema. Ens ho vam mirar molt a Rocafonda i el Palau.