19.10.06

Diari de campanya (4)


Avui Artur Mas ha explicat les propostes de CIU sobre immigració. Ha parlat de la integració social de les persones immigrants. Tema en que coincideixen tots els partits democràtics. La sorpresa avui ha estat quan ha parlat de impulsar un sistema per punts pels immigrants. Aquest sistema per punts funcionaria també per estímuls. És a dir a major integració més facilitats i inclòs ha dit la “barbaritat” de més serveis socials –sense especificar quins-
Què vol dir això? Que si l’immigrant fa un curs de català tindrà prioritat a una plaça d’escola bressol? O un PIRMI? O a una ajuda social?
Això no funciona així! CIU està confonent les polítiques socials, que són la prioritat socialista en un país on l’estat de benestar encara s’ha d’acabar de construir, en una mena de mercat ofertant i regalant: xecs, talonaris, punts...
Darrera de propostes com aquesta tornem a constatar la falta de projecte polític per Catalunya, i una estratègia d‘aparador i marketing on les propostes han d’omplir titulars i impactar sense cap mena de fil conductor ni projecte.
En canvi Mas no parla de la importància de tenir un pacte polític de immigració on tots els partits es posin d’acord per treballar amb una base sòlida, tampoc parla del control a través de les contractacions d’origen i de lluita contra les màfies. Com he dit parla de integració però no diu com, a través de l’acollida, pedagogia i explicació que s’ha de fer als nouvinguts, de l’increment de l’alfabetització, del català, de actuacions especials en municipis amb molta presència de immigrants.
D’altra banda la campanya s’ha tornat a enterbolir amb uns insults feixistes que va rebre Carod Rovira, que posen de manifest la intolerància d’una minoria, que es deixa sentir però.
I un altre tema menys important però curiós és la campanya que els joves de IC-V han hagut de retirar. “Folla’t a la dreta” era el lema de les caixes de preservatius que volien promocionar i que a més de la falta de respecte de la marca i havia també un rerefons masclista, que ràpidament han rectificat.
La campanya socialista segueix: actes, reunions, porta a porta però també seguim governant –faltaria més!- com és l’exemple d’avui amb el conveni que deixa al sac i ben lligat el futur de Cabanellas com a equipament de salut mental per la ciutat.