18.10.06

Diari de Campanya (3): Montilla a Mataró

(foto:Quico Melero)
Avui s’ha celebrat l’acte central de campanya a Mataró amb la presència del candidat Montilla. Els dies van passant i s’acosta el dia d’eleccions. Mentre uns es dediquen a menystenir als altres amb la prepotència que els caracteritza, el candidat socialista explica quines són les nostres propostes.
Un Joan Antoni amb caràcter ha fet els aperitius polítics recordant els avenços d’aquests darrers tres anys en salut i educació –aquest era el tema central de l’acte d’avui- a Mataró. El conseller Del Pozo ha precedit la intervenció de Montilla enunciant les grans línies del programa socialista en educació: qualitat, equitat i un sistema educatiu fort i eficaç.
Montilla ha començat el seu discurs recordant la importància del nou Estatut i anunciant que serà el president que espremerà al màxim “l’Estatut de les persones”. Les millores que han sigut moltíssimes del govern sortint han de tenir continuïtat en aquesta “nova etapa que comença a partir de l’1 de novembre”.
Front una convergència sense projecte –talonaris, notaris..- hi ha un PSC amb un projecte potent i estructurat i n’ha pogut “donar fe” el mateix Montilla explicant cadascuna de les propostes més importants en educació: les 24.000 places d’escola bressol que es crearan –i això seran fets no paraules com les del ex-conseller Hernández- , la gratuïtat dels llibres de text – ho té molt calculat com ho farà-, els 9.000 professors nous que es contractaran, passarem de 36 mil beques a 99 mil, un pla específic contra el fracàs escolar, i la prioritat de les llengües amb l’anglès com a clau d’èxit.
El candidat socialista no deu ser un crack en comunicació com em recordaven alguns periodistes al sortir de l’acte però sí és un crack en seriositat, rigurositat i honestedat i ha demostrat al llarg de la seva trajectòria política que en sap una estona de “bon govern”. Això és precisament el que necessita Catalunya.
Montilla genera confiança i alhora confia en la seva gent com ens ha recordat aquesta tarda: “guanyarem gràcies al vostre treball... ni un pas enrera... ara endavant”.

1 comentari:

Tercera Edad ha dit...

Hola ORIOL yo pienso que si gana MONTILLA no se pararan todos los proyectos que hay en marcha que son muy buenos para MATARÓ, y para otras partes de Cataluña las personas saben los que les conviene mas , Irán ha votar un saludo ENCARNA