30.10.06

Diari de Campanya (15): Traca final





Festa roja al Palau Blaugrana. Amb més de 9.000 persones recolzant Montilla el PSC tancava una campanya on dia rere dia s'ha anat consolidant. Després de 30 anys on el primer míting del socialisme català començava a caminar cap a les primeres eleccions democràtiques, l'acte de tancament de campanya ha representat el compromís del socialisme amb Catalunya pels propers anys.
El nou alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, encetava els parlaments cantant les excel•lències del govern d'esquerres i tot el que ha significat pels pobles i ciutats de Catalunya. Aquesta ha estat la tònica habitual dels alcaldes alhora de valorar aquests tres anys de govern. Jordi Hereu ho va fer molt bé i la veritat és que té la pinta que serà un gran alcalde per la capital catalana.
Pasqual Maragall molt ovacionat va estar entusiasta amb el futur per Catalunya, i com a "pare" de l'estatut deixa un llegat que ens permetrà desenvolupar-nos com a poble els propers anys. Maragall va acabar citant Joan Raventós : "El treball sempre acaba vencent. Us estimo"

Montilla va estar més "mitinero" que mai. Fent una crida a la Catalunya de tots i totes, i a la Catalunya del progrés de la seva gent, construint i sumant amb tothom.
El candidat socialista va fer un discurs polític que copsava les línies més significatives del programa socialista: la Catalunya social, el bon govern, i el progrés.
Zapatero va estar com la situació requeria. Amb un discurs molt potent i arropant Montilla en tot moment. ZP es posa la gent a la butxaca i com orador no ha parat de créixer i millorar els darrers temps. Ahir ho va demostrar amb una intervenció brillant.
La situació del final de campanya és molt clara pel PSC mentre Montilla representa la Catalunya social i de progrés per a tots, Mas és la marxa enrere.
I va fer una crida a la mobilització electoral de tots els catalans, perquè el que molesta alguns no és pas els orígens de Montilla sinó la classe treballadora d'on prové. I aquest és el poder de la gent obrera, de la gent senzilla el seu vot que si suma pot derrotar els poderosos i canviar les coses.
ZP va acabar la seva intervenció amb un entusiasta: "demà a guanyar el Barça i dimecres Montilla"