19.12.06

Un nou equipament per a persones amb discapacitat

(foto: capgròs)


Avui la Fundació GIMM i l’Ajuntament de Mataró hem signat un conveni d’intencions, per cedir aquesta entitat l’equipament de la planta baixa de la futura construcció dels pisos del c. Núñez de Balboa destinats a persones amb discapacitat.
Aquest equipament innovador serà el primer en funcionar a la ciutat de Mataró i comarca. Recordo la primera vegada que vaig sentir parlar d’aquest projecte, ara fa uns tres anys, quan alguna altra població del Maresme s’havia ofert per emplaçar aquest servei. Així que vam fer el possible perquè aquest nou servei social es quedés a Mataró. El segon repte era com es pagava tot això. L’Ajuntament cedia gratuïtament el solar però qui finançava la totalitat de la construcció?
Amb una jugada d’encaix perfecte vam proposar la possibilitat de construir pisos adaptats per a persones amb discapacitat on els baixos s’utilitzessin com equipament per aquest nou centre de teràpia ocupacional.
El nou centre de teràpia ocupacional permetrà treballar amb profunditat la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat física. Aquest projecte s’emmarca en la prioritat de les polítiques socials: l’atenció a les dependències i el futur Pla d’accessibilitat universal que ha de ser l’eina a nivell local que promogui la igualtat de drets de les persones amb discapacitat respecte la resta de ciutadania.

1 comentari:

RomualdGrane ha dit...

Oriol, l'adreça d'en Romuald Grané ha canviat; ara és
http://romualdgranevilaseca.blogspot.com/