17.12.06

Enlleura't estrena nou equipament juvenil

Ahir inauguràvem el nou equipament de joves de la Llàntia al carrer Teià. Uns nous espais dedicats als joves que substitueixen els que estan a punt de desaparèixer al carrer la Boixa amb motiu de les actuacions de millora urbana que s’estan fent en el barri.
Aquest nou equipament és fruit de la voluntat del govern municipal, de la demanda històrica de l’Associació Enlleura’t i s’emmarca en el Pla Jove amb la idea de crear a la ciutat una xarxa important d’equipaments juvenils, on adolescents i joves puguin trobar una oferta variada d’activitats i aquest espais es converteixin en veritables referents.
No hi ha dubte que amb aquest nou espai al carrer Teià Enlleura’t podrà desenvolupar més activitats i amb millor qualitat en els àmbits d’espai jove, oci nocturn i les diferents activitats d’educació en el lleure que l’entitat pugui programar en un futur.
La inauguració ve tot just després que Enlleura’t hagi celebrat el X aniversari el 8 de desembre. I sembla que va ser ahir quan alguns joves teníem les primeres reunions amb l’Ajuntament per tirar endavant aquest nou projecte d’educació en el lleure: en Manolo, la Montse, en Diego, la Sara, la Nuri en Paco, la Carmen, la Isa o el mateix Pere –los “viejos rockeros nunca mueren”- que precisament va intervenir en els parlaments com a responsable de l’entitat. Després una nova generació ens va seguir : en Solís, en Rafa, en Frank, la Maria, en Javi o la Cristina , que no s’enfadi ningú si no el cito, però és que han passat 10 anys i l’edat no perdona!
Enlleura’t ha fet un salt de gegant amb aquest nou equipament. Aquests espais han de permetre consolidar un projecte fort d’educació e el lleure per a joves i adolescents del barri. Ha de ser un espai referent per aquests “chavals”, on sàpiguen que allà trobaran amics, companys i els monitors adults com a referents educatius.
Deixem enrera 10 anys dels antics locals amb espais reduïts, amb el futbolí vell, amb tants records i tants joves que han passat. Sens dubte aquest casal ha deixat petja en aquesta generació jove.
En un moment on els esplais i el moviment d’educació en el lleure no travessen els millors moments l’Associació Enlleura’t té el doble repte de consolidar un projecte que ja ha passat la seva infància - diguem-ho així d’aquests 10 primers anys de vida- i per altra demostrar que l’educació en el lleure de infants i joves no ha passat de moda i esdevé una necessitat en la nostra societat.
En definitiva es tracta del lema d’Enlleura’t: “Joves lliures, ciutadans compromesos”