18.12.06

Baron alcaldable

(foto:Quico Melero)

L'assemblea local del PSC ha escollit Joan Antoni Baron com a candidat de les properes eleccions municipals del 27 de maig. El procés per escollir el candidat socialista ha estat molt clar i el recolzament de l'assemblea ha sigut total.
En Joan Antoni es presentarà a les eleccions com un candidat avalat per la feina feta. Per la seva obsessió pel treball de tots els ciutadans i ciutadanes i la qualitat dels espais on viuen: "Mataró una ciutat per viure-hi i treballar" i la seva altra obsessió per les polítiques socials i perquè ningú quedi exclós de les oportunitats que genera la ciutat: "Que tot Mataró sigui Mataró".

Però també cal destacar l'estil i la manera de fer les coses. Escoltant la gent des de la poximitat, establint diàleg i debat ciutadà quan convé i rectificant quan hi ha errors. Aquesta és la seva manera de fer. Una manera diferent del estereotip polític que corre per la nostra societat.
D'en Joan Antoni destacaria la seva capacitat de treball. Com ha dit ell avui "estic a la disposició dels ciutadans les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any". La seva tossuderia i empeny de no deixar cap serrell i aprofundir en tot el que calgui.
Però sobretot el que el fa un bon polític és la seva manera de ser. És una persona bona. No confondre amb bona persona, que d'aquests hi ha molts. I aquestes qualitats personals traspuen en la seva tasca de governant i en la manera de fer política.
Com ha recordat ell mateix aquest vespre ningú regalarà res i la carrera cap al govern de la ciutat, que ja ha començat, no estarà absenta de dificultats i mentides -com fa poc algú ja ha escampat-. I a part dels adversaris polítics la confiança pot ser un enemic que només es pot combatre amb l'especialitat de l'alcaldable: el treball del dia a dia.