10.12.06

Setmana dedicada al Voluntariat a Mataró


(foto: Simó Gràcia)

El passat 5 de desembre es celebrava el dia del Voluntariat. Per segon any consecutiu a Mataró no hem volgut deixar passar aquesta commemoració. Enguany la Fundació Hospital i altes entitats que conformen la comissió de Voluntariat en el marc de l’Agenda per la Solidaritat Local hem volgut dedicar-li la setmana que entra.
Dels dies 11 al 17 de desembre trobarem diferents activitats amb la finalitat d’explicar, fer pedagogia i conscienciar sobre la importància del voluntariat. Activitats per totes les edats com contes, conferències, o tallers de ioga. S’ha volgut incidir en la comunicació del voluntariat per això l’agenda de cites amb diferents mitjans de comunicació al llarg de la setmana és important.
El voluntariat s’ha volgut destacar perquè és una de les prioritats que es va marcar l’Agenda per la solidaritat local, entenent que si es vol millorar la solidaritat i les xarxes socials entre la ciutadania de Mataró una de les claus per aconseguir-ho precisament és el compromís voluntari.
El voluntariat com acte de donació i entrega sense res a canvi és insubstituïble. Ni les administracions públiques ni cap institució pot fer aquest paper. Però tampoc es pot fer servir el voluntariat com una tasca substitutiva de la labor professional. Cada voluntariat sigui del tipus que sigui (social, cívic, cultural...) és únic i importantíssim. I precisament en aquesta peculiaritat, en aquest valor afegit rau la importància del ser voluntaris, que sumant i complimentant-se amb els serveis públics i la tasca del tercer sector permeten anar teixint cohesió social. És per això que el voluntariat real es dóna en unes determinades circumstàncies i fets que el promouen però sobretot amb persones que escullen diferents opcions per ser voluntaris d’una forma lliure i compromesa.
Volem que aquestes celebracions acabin amb una acte festiu i de reconeixement i homenatge a tots els voluntaris i voluntàries de Mataró.
És el mínim que la ciutat pot fer ells i elles: Per ser Voluntaris Gràcies.