17.3.07

Nou CAP de la Llàntia-Via Europa

(foto: ACN)

Les obres del nou CAP de la Llàntia i Via Europa fa setmanes que han començat tot i que avui oficialment s’ha col·locat la primera pedra.
Aquest nou equipament és important perquè és fruit de les polítiques de proximitat afavoridores de la salut que impulsa el govern de la Generalitat amb col·laboració dels ajuntaments en aquest cas el de Mataró.
Un equipament que oferirà serveis de salut i no sanitaris, com va emfatitzar la consellera per tal de remarcar la funció més comunitària i de prevenció i promoció de la salut que haurà de dur a terme el nou centre .
El nou CAP és una de les peces de transformació del barri de la Llàntia que amb el seu PEMU projecta un barri completament connectat a la ciutat millorant els serveis i els seus espais públics als veïns. Aquest equipament a més possibilitarà que gent del nou barri – Via Europa- s’hagi de desplaçar al barri “vell”. I això és important per les dinàmiques de fluxes i cohesió territorial.
La consellera Marina Geli, que per golejada ha estat la consellera que més visites i reunions de treball ha fet a Mataró, va destacar la inversió que els propers anys es faran a la ciutat de Mataró. 50 milions d’euros per ampliar l’hospital, remodelar la primària i crear serveis innovadors com el de Llar Cabanellas.
Personalment estic doblement feliç per l’inici d’aquestes obres perquè per una banda disposarem d’un nou equipament de salut a la ciutat i per una altra s’ubica on jo considero el meu barri. Perquè tot i que mai he viscut aquí em lliguen molts vincles d’amistat i del moviment associatiu del passat.