5.3.07

Itineraris urbans de salut



Mataró proposa una idea pionera per combatre l’augment de l’obesitat, el sobrepès i el sedentarisme cada cop més creixent entre la població. Es tracta de 32 itineraris urbans que els metges de primària podran prescriure als seus pacients properament.
La ciutat també és un medi saludable. I una ciutat amb les dimensions com la nostra permet que el fet de caminar sigui agradable. Els metges i infermeres de primària podran recomanar diferents tipus d’itineraris segons les necessitats i condicions de cada usuari.
Les fitxes de cada itinerari que es distribuiran en els CAP indiquen l’inici i la finalització del trajecte, la dificultat, el temps estimat, el desnivell i fins i tot punts d’interès ciutadà que es podran trobar al llarg del recorregut.
Aquests itineraris s’han treballat des de l’Ajuntament de forma conjunta amb el servei de Rehabilitació de l’Hospital i la Fundació Salut. I cada itinerari s’ha estudiat de forma que s’adeqüi a les necessitats de les persones que el realitzaran. Es promourà la pràctica d’aquestes caminades en grup i si cal motivar aquesta pràctica hi haurà professionals que conduiran aquesta activitat.
L’objectiu d’aquesta proposta innovadora és millorar la salut dels ciutadans afavorint la pràctica de l’exercici físic. A partir d’ara els metges de la nostra ciutat podran prescriure més itineraris i menys pastilles.