20.5.07

Diari de campanya (8)

(foto: Quico Melero)

És bo que s’evidenciïn les diferències polítiques. En aquest cas es manifesta claríssimament un model radicalment oposat de ciutat i societat el que tenim amb la dreta conservadora arran la recent proposta dels populars de crear una ciutat de la gent gran. Una ciutat on els nostres grans hi trobarien de tot i que per tant no els caldria sortir d’aquest suposat recinte. Crida l‘atenció també la capacitat dels populars de vendre aquesta proposta com un bombasso i que seria una cosa innovadora i pionera quan experiències d’aquest tipus ja s’han provat a diferents països europeus.
No em vull arribar a imaginar el pp en el govern tirant endavant propostes com aquestes. Quin error tant gran! I és que no només es promouria la segregació per edat sinó també per capacitat socioeconòmica, ja que els que podrien gaudir d’aquesta “ciutat” serien únicament persones amb recursos. Per cert no sé si aquesta proposta popular guarda relació amb la que anunciaven setmanes enrere de convertir l’Hospital Sant Jaume en un resort?
Doncs les propostes dels socialistes per a la gent gran no van per aquí. Tirar endavant aquesta aberració suposaria excloure, segregar de la ciutat una part molt important -tant quantitativa com qualitativament parlant- de la ciutadania. La gent gran el que vol és poder envellir a casa seva, en el seu entorn, amb la seva comunitat, amb els seus... Però no perquè ho diguem els socialistes sinó perquè totes les enquestes sobre envelliment parlen que aquesta és la preferència del 90% dels enquestats.
Per això seguint aquest principi els nostres compromisos més significatius amb la gent gran i amb la seva qualitat de vida, que estaran sota la responsabilitat d’una nova regidoria de la gent gran tal i com va determinar el congrés, són:
- Arribar a una cobertura del 12% en atenció domiciliària.
- Construir 3 casals nous de la gent gran, traslladar-ne 2 i ampliar-ne 2.
- Posar en marxa un nou centre de dia per a casos d’alzheimer.
- Posar en marxa 2 nous menjadors per a la gent gran.
- Treballar perquè la Generalitat de Catalunya disposi a la ciutat de més places residencials i de centre de dia.
- Universalitzar les telealarmes als majors de 65 anys que ho necessitin.
- Potenciar l’envelliment actiu amb nous programes de lleure, esport, cultura...

Prioritzant propostes com aquestes tota la ciutat de Mataró és una ciutat per a la gent gran. No ens cal crear noves ciutats dins la ciutat de tots.

1 comentari:

Tercera Edad ha dit...

Hola ORIOL como estas un saludo asta siempre ENCARNA