3.5.07

Acolliment lingüístic


Ahir el Centre de Normalització lingüística del Maresme presentava els nous materials per als cursos inicials d’acolliment lingüístic. L’Ajuntament de Mataró ofereix suport als cursos de català del CNL a través del comissionat de Nova Ciutadania i de la secció de Política Lingüística.
L’acollida i la recepció de les persones immigrants ha estat una de les prioritats del govern municipal en l’àmbit de la immigració. Per una banda perquè són una peça essencial si es pretén la integració social dels que acaben d’arribar i la convivència a la ciutat. D’altra banda si pretenem “fer ciutadania” (drets i deures) calen aquests processos de inserció inicial.
En aquests moments la Generalitat de Catalunya està oferint un procés participatiu per aprovar la llei de l’acollida. A Mataró fa més d’un any que vam aprovar el nostre pla d’acollida i recepció local que recull un circuit format per una sessió d’acollida (la benvinguda a la ciutat al immigrant que s’acaba d’empadronar), cursos de coneixement de l’entorn ( per conèixer cóm és i cóm funciona la ciutat) i cursos inicials de català.
Actualment funcionen quatre cursos de català i aviat es posarà en marxa un cinquè degut a la demanda. Així doncs, l’impuls d’aquests cursos permet tant caminar cap a la normalització de la llengua catalana com afavorir la cohesió social. En aquests moments podem dir que qualsevol ciutadà que vulgui fer aquets cursos inicials de català a Mataró ho pot fer.