14.4.07

La segona va a la vençuda



Tal i com vaig explicar dijous en el ple alhora d’aprovar el projecte de Rocafonda, El Palau-Escorxador a la llei de barris, aquesta vegada estic convençut que el guanyarem. I aquest convenciment personal no emana només del meu optimisme –que en tinc i molt-, sinó que es justifica objectivament per la rigorositat amb la que s’ha treballat aquest projecte.
Es tracta d’una proposta que vol continuar amb la transformació i millora d’aquests barris endegada l’any 2001 amb el Pla Integral i que va comptar amb una forta inversió de fons europeus i municipals. Abans d'ahir doncs vam aprovar per unanimitat el projecte que presentarem a la convocatòria de la Generalitat i que qualitativament millora el presentat l’any anterior tant per pressupost –de 13M passem a 20M d’euros- com per l'elaboració i compactació de programes.
Les prioritats són l’habitatge i la cohesió social en uns barris on el 71% de les seves vivendes no tenen ascensor i la composició social s’ha transformat de forma important degut a la immigració.
Però també hi ha un conjunt de programes urbanístics potents per guanyar en zona verda i espai públic com també una sèrie d’equipaments tant pel barri com per tota la ciutat per allò de provocar el flux i’intercanvi entre la ciutadania.
El procés participatiu ha estat ric i efectiu i ha permès arribar a un consens molt valuós. Ara toca esperar la resolució de la Generalitat. Però tots, Ajuntament i entitats del consell territorial, estem molt esperançats i il·lusionats perquè si arriba la subvenció suposarà un fort impuls en la millora i transformació dels barris. En cas de no aconseguir la subvenció hi ha el compromís municipal de tirar endavant igualment amb aquest projecte. Però estic convençut que això no passarà perquè la segona va a la vençuda.