19.4.07

El sector privat també té responsabilitats socials



(foto: R. Gallofré)

Se’ns fa estrany o veiem amb certa sorpresa –agradable- quan determinades empreses privades fan alguna acció altruista o solidària. I de fet no hauria de ser així, ja que si el sector privat obté uns beneficis econòmics de la “societat” seria just que part d’aquests retornessin a la mateixa societat distribuint riquesa i arribant als sectors més necessitats.
La cohesió social és una responsabilitat de tots. És cert que les administracions públiques per llei en tenen més de responsabilitat, però no per això el sector privat ha d'ignorar aquesta bona pràctica.
Doncs bé, a Mataró aquesta setmana hem tingut dues experiències positives en aquest sentit.
Per una banda Ximenes Òptics ha formalitzat amb l’Ajuntament de Mataró una pràctica que l’avi dels propietaris actuals ja duia a terme. Es tracta d’oferir ulleres gratuïtes a les persones grans i dependents amb pocs recursos econòmics. Els requisits són que hi hagi una prescripció mèdica prèvia i després l’Ajuntament de Mataró a través de l’Agència d’atenció a la gent gran i persones am dependències oferirà aquesta prestació gratuïta a les persones que ho necessiten de veritat.
Cal agrair i reconèixer aquest gest per part de Ximenes que reforça la responsabilitat social de la seva empresa i ajuda a construir una ciutat més cohesionada i justa socialment.
També avui la Fundació Hospital ha signat amb Fundació la Caixa un conveni de col·laboració mitjançat el qual es posen a disposició de l’entitat mataronina 25.000 euros per reforçar el programa de Voluntariat a la ciutat de Mataró. Si bé és cert que les caixes d’estalvis porten implícitament a sobre la finalitat d’”obra social”. En el cas de la Fundació La Caixa cal destacar en els darrers temps canvis en la seva política social, en quant a centrar-se més en les necessitats de les persones més excloses socialment i en la resolució de les subvencions a través d’un tribunal extern i independent a l’entitat bancària que valida la qualitat i capacitat de realització de cada projecte.
Tant de bo en un futur es puguin signar més convenis d’aquest tipus. Perquè la cohesió social és cosa de tots.




1 comentari:

mewmewmew ha dit...

Tot i que els recursos que han de venir de la Llei de la dependència encara no consten en el conveni, la consellera ha assenyalat que tant punt es transfereixin de l’estat es tornarà a refer aquest protocol.




enviar sms gratis
lamper