2.2.07

Dia de lluita contra el càncer




Avui s’ha celebrat la jornada d’oncologia al Maresme en el marc del dia de la lluita contra el càncer. Cal celebrar el treball conjunt alhora d’organitzar les jornades entre l’associació Maresme Oncològic i el Consorci sanitari del Maresme. És rellevant doncs que una institució sanitària i una associació de malalts i familiars es proposin millorar l’assistència sanitària al Hospital de Mataró.
En aquesta jornada també s’ha estrenat com a nou president del consorci en Carles Manté en el seu primer acte públic. Entre d’altres ponents ha participat el Dr. Esperalba, director general del ICO.
El debat de la jornada s’ha centrat en la continuïtat assistencial. I per tant és imprescindible que els diferents nivells assistencials vagin cada cop més alineats: la prevenció, la detecció, la primària i l’hospitalària. Tot això millorant fins arribar a l’excel·lència en el tracte i informació als pacients i familiars.
L’Hospital de Mataró ha fet un salt molt important en els darrers anys en el servei d’oncologia dirigit per la Dra. Pilar Lianes. I des de la creació de Maresme Oncològic -ara fa poc més d’un any- els afectats i familiars compten amb una dispositiu social i comunitari que els dóna suport (informació, atenció, grups d‘ajuda mútua...) Dos elements que sens dubte milloren considerablement l’atenció a les persones de la ciutat i comarca que pateixen una malaltia tan greu i trasbalsadora com és el càncer.
Maresme Oncològic no deixa escapar el marc d’aquest dia de commemoració per fer una sèrie d’activitats aquest cap de setmana a la plaça Sta. Anna.