5.2.07

Corrupció urbanística en l'ordre del dia




Ja fa uns anys amb els casos de corrupció a Marbella es van començar a destapar un reguitzell de delictes que van implicar des de Gil i Gil a altres persones més. Semblava que aquestes pràctiques eren un fet aïllat, quan els casos de les Illes Balears i els darrers a les Canàries demostren que no és així.
Tinc clar que més casos deuen haver. Però també tinc clar que són molts més els ajuntaments que fan les coses bé i que els interessos que primen els polítics locals són els de tots els ciutadans i ciutadanes.
El paper dels mitjans de comunicació és el que ha de ser: informar la població sobre aquests fets, però també estaria bé que s’informés més i es posés més èmfasi en aquelles operacions urbanístiques que transformen, milloren i dignifiquen l’espai urbà. Perquè són més els regidors –del color polític que sigui- que vetllen per l’avenç i progrés de la ciutat, que no pas els que s’embutxaquen els calers a costa dels afers públics.
A Mataró tenim exemples paradigmàtics d’una política urbanística de progrés. El PEMU de la Llàntia n’és un amb la transformació d’un nucli de barri vell i caòticament urbanitzat, que quedarà ordenat i amb més serveis i equipaments. O Can Fàbregas que a banda del debat el patrimoni suposarà un avanç comercial i de progrés econòmic per la ciutat pels propers anys sense precedents. I qui en dubti entre altres coses pregunti com va anar allò del Pryca. O el rengle amb un projecte de ciutat tan estratègic com el Tecnocampus.
Vaja, que del urbanisme per a tothom s’en hauria de parlar igual o més –seguint la lògica del principi de proporcionalitat- que dels casos de corrupció urbanística. Sinó al final la gent es pensarà que els que ens dediquem a la política local som uns xoriços i mafiosos quan la immensa majoria el que volem és la millora de vida dels nostres conciutadans i l’avenç dels nostres pobles i ciutats

2 comentaris:

Tercera Edad ha dit...

HOLA ORIOL espero que algún proyecto de los que quiere hacer el ayuntamiento les parecas bien algunas personas .todo lo ven negativo yo pienso que algo se estará haciendo bien . Ho será que quieren que mataró se quede estancado en la antigüedad
Ya se que havemos muchas personas pero siempre ha sido saín mataró ha sido muy acogedor siempre un saludo ENCARNA

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Hola Encarna,
estoy de acuerdo contigo. Y el gobierno municipal tiene eldeber y la responsabilidad de hacer avanzar la ciudad. Proyectos tan importantes cmo estos es muy importante que se expliquen bien a la ciudadanía.
Salud