26.2.07

Arrenca el TCM físic




Amb la primera pedra del Tecnocampus (TCM) es posa en marxa un gran projecte econòmic i urbanístic pel futur de la ciutat. La major inversió que mai ha tingut Mataró representen els 60 M EUR amb els que s’ha quantificat el projecte. Aquesta xifra és el que val situar la ciutat al s. XXI. Una proposta ambiciosa i arriscada però que representarà un dels motors primordials de creació d’ocupació, d’activitat econòmica, de formació i innovació. En definitiva, una aposta per garantir el futur de la ciutat. Per fer la transició i passar de model de ciutat del s. XX cap al s.XXI.
Aquest és un projecte de ciutat. Per tant tot i que l’impuls inicial ve de la mà de l’Ajuntament la clau d’èxit del TCM serà la suma del sector públic i privat. Les universitats, les empreses i la innovació en TIC’s confereixen un trident molt potent que ha de ser la punta de llança de l’economia de la ciutat. I amb aquesta combinació penso que encertem. De fet el mateix conseller Castells va dir en l’acte de col·locació de la primera pedra que aquest era un model paradigmàtic i d’èxit de futur.
El TCM ha anat creixent, configurant-se, fent-se des de l’any 1.999 fins arribar avui a la seva “fecundació” física.
TCM és una aposta valenta i arriscada per donar futur a la ciutat i que evidentment es desenvoluparà conjuntament amb la millora dels barris i de la ciutat en la seva totalitat. Per això també és cohesió social perquè permetrà activitat econòmica siguent un pol de ciutat que creixerà i millorarà, però amb el conjunt de la ciutat.
El TCM també és capitalitat perquè farà de Mataró més capital de comarca, o del nostre territori més proper si es vol. Però també ens farà una de les capitals fortes de Catalunya.
Aquests són els desitjos de la ciutat emprenedora i és també l’estratègia marcada per l’Ajuntament de Mataró. Agosarat i ambiciós. Sí. Però és que qui no arrisca no pisca!