12.2.07

3,5 MILIONS D'EUROS AMB EL TERCER SECTOR




Aprofitant alhora de presentar la convocatòria de subvencions 2007 l’Ajuntament de Mataró ha fet balanç del 2006. Quasi un total de 3,5 milions d’euros és el que l’Ajuntament ha destinat per donar suport a les entitats i els seus programes d’activitats a la ciutat.
Això no és neutre. I l’aposta del treball conjunt i cooperació amb les entitats és fruit d’un model de ciutat, i d’una voluntat política de construcció de teixit social de les esquerres. Altres apostarien per un model més privatitzat i d’externalització i amb les entitats mantenir més una relació de subvencions. I d’altres voldrien potser que tot ho fes l’administració pública.
D’aquesta xifra destaca el quasi milió d’euros en l’apartat de benestar social. També assenyalar l’educació dels infants i joves, l’aposta cultural amb el paradigmàtic “cruïlla”, o els nous convenis de Nova ciutadania. Que gràcies als recursos que ens han arribat des del Ministeri i la Generalitat podem treballar més i millor la integració dels immigrants.
El govern municipal amb aquest balanç deixa clar l’aposta dels convenis versus les subvencions, que signifiquen més compromisos per ambdues parts i una relació més estreta i de major col•laboració entre Ajuntament i associacions.

2 comentaris:

Lobyka ha dit...

Me pregunto si algú te en conté que apart de la relació d’Ajuntament-Associacions, també existeix els associats. En totes les associacions (principalment em refereixo a las de benestar social ) hi ha de haver alguna finalitat per un bé, un sector de gent diferenciat i segurament necessitat, i no se pas si es té en compte la seva opinió, crec que la principal relació hauria de ser Ajuntament i població, i desprès les associacions per establir una dedicació o comunicació més generalitzada amb las entitats publiques i les necessitats de cada “comunitat”.

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Entenc la teva preocupació i sobretot pensant en ciutadans que no estan associats enlloc. És llavors quan els ajuntaments han de cercar sistemes de participació i comunicació amb aquetsts. Pel que fa a les associacions de caire social, que representen una forma d'organització ciutadana segons els problemes o preocupacions que tenen en comú, el seus associats ja disposen de sistemes de participació i presa de decisions: assemblees, comisions...