10.4.07

Mataró ja té un banc del temps


A partir d'avui els ciutadans i ciutadanes que vulguin es poden apuntar al banc del temps. La Fundació Hospital posa en marxa aquest nou projecte en el marc de l’Agenda per la Solidaritat Local. De fet el banc del temps és un dels quatre elements que l’"Agenda" es comprometia a tirar endavant conjuntament amb l’observatori de la solidaritat -que estarà enllestit a finals d'any-, un projecte potent de voluntariat, i l’educació en valors. Aquest nou projecte s'emmarca en la línia de potenciar l'intercanvi solidari.
El banc del temps pretén fomentar l’intercanvi de temps entre ciutadans i ciutadanes i així aconseguir més foment de les relacions i xarxes de socials. En el banc del temps de Mataró no existeixen les relacions econòmiques, ja que la unitat de intercanvi és l’hora. El temps que és igual per a tothom és el que compte i el que intercanviaran els seus associats. Es podran oferir i rebre aquells intercanvis que més interessi a la gent que s’apunti: des de tasques de la llar (cosir, planxar...), atenció a les persones (passejar, llegir un llibre....) fins a transmissió de coneixements (aprendre un idioma, classes de reforç....). Tots els interessos de la gent que s’animi a participar hi caben.
Portem molts mesos treballant aquest projecte, visitant i estudiant diferents models. Ara cal difondre aquest banc del temps a la ciutadania, entitats i empreses, per tal que el projecte compti amb molts associats. Ja que aquesta és la clau d’èxit d’un banc del temps: que hi hagi molta gent per tenir una bon ventall d'ofertes i demandes.
El Banc del temps de Mataró representa un element més per fomentar les xarxes socials, la solidaritat i la confiança entre la ciutadania. També és una eina que genera capital social. Per tant benvinguda sigui i força èxit tingui.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Soc ciutadana de El Masnou. M'estic informant per participar d'un Banc del Temps.

Felicitats per aquesta iniciativa a Mataró!

Desitjaria saber quin és el enllaç del banc del temps de Mataró.

Quin és el seu funcionament i quina ha estat l'acollida desde que va ser creat.

Agrairé la seva resposta a
Esther Marti
maebcn@gmail.com