13.4.07

Quina precampanya!

Abans de les eleccions és normal que pugi la tensió política: declaracions, actes, presentacions de candidatures etc. Però aquesta vegada potser ha pujat una mica més del compte. No és habitual la forta crisi que està patint CIU a Mataró. Tot i que són adversaris polítics he de dir que m’entristeix i em fa pena. Primerament per la situació personal dels regidors afectats:en Pitu Martí i l’Antoni Valls, els quals el fet de compartir uns anys amb ells ha fet que avui existeixin unes bones relacions personals. Però també m’entristeixen aquests fets pel que comporten de desprestigi i descredibilitat de la classe política en general.
A part d’aquesta crisi que ha provocat un cop molt fort a CIU i al lideratge del seu alcaldable també em vull referir alguns oportunistes que s’envolten de pancartes de la Plataforma Salvem can Fàbregas. La majoria de gent que hi ha al darrera d’aquesta plataforma són ciutadans amb una bon ideal com és la defensa del patrimoni i la seva reivindicació té un motiu clar, però d’altres amb una clara intencionalitat política només pretenen desgastar el govern municipal apuntant-se aquesta onada que els fa agafar més empenta en la cursa de la campanya electoral. O almenys això és el que creuen.
Un altra cosa a destacar de la precampanya és el nombre de grups que es presentaran a les eleccions. Amb la incorporació de noves i desconegudes candidatures que no són massa de fiar. Plataforma per Catalunya, la marca del xenòfob i feixista Anglada, aterra a Mataró. I per altra banda Ciutadans que motivats pels resultats de les autonòmiques es presenten aquestes municipals sense discurs local ni programa. Les candidatures que neixen dels desencontres i la no entesa com és el cas d’Esquerra unitària només ajuden a dividir l’esquerra i crear malestar i desorientació als seus votants.
Però la vida és així i aquesta és la nostra precampanya, que de fet porta setmanes ja rodant. D’aquí al 27 M sentirem desqualificacions, mentides, barbaritats ... i tot això és el que menys interessa al ciutadà. En un marc general polític de crispació i devaluat necessitem acció política positiva, que construeixi, que proposi i qui ho faci així sens dubte haurà guanyat la precampanya i segurament guanyarà les eleccions, perquè la ciutadania el que valora finalment alhora de dirigir-se a les urnes és la seriositat, la capacitat per resoldre problemes i la capacitat de fer un bon govern per Mataró.