3.7.06

El Govern de la Generalitat dobla els recursos en Transport Sanitari

Des de l’any 2000 tot i totes hem anat patint els serveis d’un infradotat transport sanitari. El motiu d’aquest dèficit va ser el concurs que el Govern de CIU va plantejar en aquell moment i que acabava amb una etapa de bons serveis de transport sanitari de la Creu Roja, que a més de la professionalitat comptava amb un suport important del voluntariat. Aquell nou concurs retallava també altres tipus de serveis que a partir d'aleshores es van deixar de fer: acompanyaments a centres especialitzats de persones amb discapacitat, o de malalts oncològics per rebre tractaments.
Així doncs, des de l’any 2000 fins ara la ciutadania de Catalunya hem rebut un servei de transport sanitari amb moltes mancances. Els concessionaris del nostre territori, ambulàncies La Pau, sempre han argumentat que fer aquest servei els costava posar diners de la seva empresa.
La consellera Geli sabia que era un dels temes pendents i ha anat treballant aquest temps des del SEM per plantejar un nou concurs en el que es dobla –quantitativament parlant- els recursos que fins ara es destinaven al transport sanitari. Hem passat d’una despesa de 99 milions d’euros a una despesa actual de 192 milions en quant l'apartat de transport sanitari urgent.
En la comarca del Maresme hem passat de tenir 211 vehicles a tenir-ne 370 amb el nou concurs. Conseqüentment el numero de professionals per dur a terme aquest servei també ha crescut en 350 entre tècnics de transport, metges i infermers.

Aquest nou model de transport sanitari també planteja millores importants en quant els sistemes d’informació i comunicació, i alhora ha separat en dos concursos diferents el transport urgent i el transport programat. Permetent així que aquests dos tipus de serveis es puguin realitzar de la manera més eficaç possible tot garantint un bon servei públic.

Aquests 6 anys des del darrer concurs han estat de molta preocupació i un cert malestar, ja que sovint ens trobàvem amb disfuncions del servei i amb situacions d’urgència no respostes adequadament. Es van donar casos gravíssims de retards d’ambulàncies de 40 minuts, amb el que això suposa de gravetat en la demora d’un servei de transport urgent i de crispació social a la via pública que policia local i bombers entre d’altres havien d'afrontar.
L’Ajuntament de Mataró respecte aquests retards sempre ha actuat de forma responsable i denunciant els fets als seus responsables, tant en l’anterior govern com en l’actual.
Afortunadament tot sembla indicar que aquestes situacions no es repetiran més, ja que amb aquest concurs es posen els recursos que es necessiten. Aquesta ha estat una molt bona notícia per la salut de la ciutadania conjuntament amb la voluntat de recuperar el lideratge de la Creu Roja amb la possibilitat de conveniar els serveis preventius –festes majors, concerts, actes multitudinaris- de la comarca.

1 comentari:

Tercera Edad ha dit...

hola ORIOL yo creo que la sanidad va mejor para la operaciones
y las ambulancias
pero para hacerte alguna prueba tarda mucho hay tantas personas
y si te en encuentras mal le parece los días años, esperemos que ya se han acabado las vacaciones todo se pondrá en marcha un saludo ENCARNA