17.2.06

Es constitueix la Xarxa Local de Consum


El passat dimecres 15 de febrer es va constituir la Xarxa Local de Consum. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona i dels 220 ajuntaments que treballen amb aquesta en algun programa conjunt.
Una vegada més els municipis trobem en la Diputació aquell recolzament i impuls que necessitem i més en serveis tan petits però importants . Amb el canvi de govern de la Generalitat la veritat és que encara no s'ha evidenciat un canvi en les polítiques de defensa als consumidors. Pensàvem que amb la nova Agència Catalana de Consum s'hi posarien solucions però encara no ha hagut canvis significatius. Aquest dèficit el trobem compensat d'alguna manera amb la Diputació, que al constituir aquesta xarxa estableix més relació i cooperació entre els ajuntaments, i canalitza el suport als ajuntaments ja sigui tècnic, tecnològic i econòmic.
En definitiva aquesta Xarxa proposa dinamitzar i recolzar la tasca en favor de la defensa dels consumidors que fem des dels ajuntaments en un moment de majors complexitats i dificultats amb les noves tecologies de la informació i comunicació. Els serveis d'atenció als consumidors estem veient com creixen any rera any les denúncies i queixes en aquests àmbits. A vegades dóna la sensació que fem d'unitats d'atenció als clients d'algunes empreses. En aquest context, doncs aquesta xarxa ens pot ser de molta utilitat.
L'assemblea constitutiva va ser molt formal i es va aprofitar per explicar la cartera de serveis 2006, es va escollir la comissió permanent així com la vice-presidència, que va recaure en un servidor. Quan la diputada Margarida Dordella m'ho va proposar vaig valorar molt positivament que l'Ajuntament de Mataró exercis la vice-presidència de la Xarxa Local de Consum.
Més treball -espero que no massa- però val la pena si així podem millorar la defensa dels drets d'usuaris i consumidors del nostre territori.

1 comentari:

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Gràcies Núria.
Realment aquest tema de consum és apassionant i afecta a tothom en quant tots som usuaris i consumidors.
El proper 15 de març és el dia mundial del consumidor i tindrem ocasió de parlar-ne