19.2.06

Després dels Fons europeus a per la Llei de barris



La setmana passada l'alcalde feia pública la decisió del govern municipal de presentar en la propera convocatòria de la llei de barris Rocafonda i El Palau.
Sabem que no serà fàcil, ja que lluny del que algú ha manifestat com els barris més degradats de Catalunya, per poc que un hagi visitat diferents municipis i en tingui coneixement hi ha barris a Catalunya molt més degradats i amb problemàtiques molt més greus que els nostres barris. Però si al final hem optat per presentar-nos és perquè creiem per molts motius que som ferms candidats i perquè així ho han demanat en diferents ocasions les entitats en el consell territorial. I com va dir el mateix conseller Nadal quan va venir a signar el conveni amb l'alcalde, el fet que en la darrera convocatòria s'otorguessin ajuts a Cerdanyola no exclou que Mataró pugui presentar una nova candidatura. Això és el que farem abans de l'11 d'abril. Per tant tenim molt poc temps per treballar un bon projecte el màxim de consensuat.
A Rocafonda i El Palau ens ajudarà no partir de zero. El Pla integral de Rocafonda i El Palau ha suposat des del 2002 una inversió de 9 milions d'euros. El projecte és molt potent i es tenen molt clars els diagnòstics i les línies prioritàries. Segurament en aquesta llei de barris haurem de mirar de prioritzar al màxim programes de cohesió social i habitatge.
Si finalment guanyem la llei de barris -dic guanyem perquè relament és un concurs on els municipis miren de treure el màxim de punts al presentar els projectes- serà un ajut molt important per continuar transformant i rehabilitant integralment aquests barris. Si no tinguessim aquests ajuts l'Ajuntament de Mataró tiraria endavant igualment aquest projecte, encara que com ha dit l'alcalde avui, necessitant més temps per dur-lo a terme.