20.2.06

S'inauguren els Talussos del cementiri, una altre actuació del Pla integral Rocafonda i El Palau


Rocafonda disposa d'una nova zona verda. Es tracta dels talussos del cementiri i l’adequació de les restes de la vil·la romana de Rocafonda inaugurats diumenge 19 de febrer. En un barri de molta densitat trobar nous espais públics és de primera necessitat. Així que amb aquesta nova zona verda els veïns de Rocafonda tenen un espai més per fer-ne ús. Els nens i nenes quan acabin de l'escola tenen un lloc molt agradable per anar a jugar. O la gent gran té un lloc molt interessant per anar a passejar i recordar i filosofar al voltant de la vil.la romana sobre els nostres avantpassats. Aquestes restes romanes poden ser un referent simbòlic pel barri. En un moment on la immigració, la convivència i la cohesió social estan en l'ordre del dia, pensar que la nostra situació no és nova, que ve de fa molt de temps i és la suma de diferents processos culturals i migratoris, sembla si més no interessant i es pot plantejar com un element més en tota aquesta construcció social que s'està produint.
Ara es tracta de gaudir d'aquests espais i aprofitar-los al màxim i com ha dit l'alcalde vetllar per conservar-los, que l'incivisme no faci malbé uns espais que ens els hem guanyat entre tots.
Destacar d'aquesta actuació el paper del Pla Integral Rocafonda el Palau, que va impulsar una participació activa dels veïns en el disseny d'aquests espais. I de fet tot i que inicialment no era un projecte previst, sí que la flexibilitat del Pla i el saber escoltar les demandes dels veïns per part de l'Ajuntament va fer que neixés aquesta iniciativa que avui ja és una realitat.