16.1.06

Ple del mes de Gener 2006

(font:capgròs)
El ple municipal celebrat el passat 12 de gener i que encetava l'any polític, segurament no va ser dels més intensos (en quant a punts i desenvolupament de la sessió) però m'agradaria destacar alguns temes dels que es van tractar.
L'aprovació del pla de millora urbana del Rengle va ser de les qüestions urbanístiques tractades la més rellevant. Dues de les qüestions que més preocupen la ciutadania d'alguna manera es troben en aquesta aprovació. Per una banda la necessitat de més habitatge - evidentment acompanyat d'espais per a equipaments- i per una altra la possibilitat de situar activitat econòmica compatible amb els veïns que hi viuran. Activitat econòmica que ha de girar entorn a les tecnologies i la comunicació i que ha de liderar el Tecnocampus i que evidentment serà un dels motors de ciutat en quant a generar llocs de treball i propiciar creixement econòmic.
També es va aprovar l'aparcament en superfície per 200 places a Pintor Estrany. Que en l'àmbit del Pla Integral Rocafonda i Palau és l'actuació urbanística que ha de transformar l'actual Ronda Pintor Estrany en la rambla del barri, on la ciutadania tingui la màxima facilitat i accessibilitat per gaudir els espais públics i accedir als serveis públics situats a l'altra banda de la Ronda.
Destacar també la moció conjunta que van aprovar tots els grups en favor del català amb la intervenció de la representant de la Plataforma per la LLengua. I precissament dilluns 16 de gener el regidor Esteve Terradas presenta en i conjuntament amb els cinemes Oscar una programació de cinema en català. Penso és important anar avançant en la normalització de les coses, i la llengua també n'és una d'important.
Es va aprovar també la modificació del projecte urbanístic de Can Gassol mostra de diàleg, consens, de rectificar errors. Llàstima que quan això suceix no es produeix el mateix "soroll" que quan hi va haver el conflicte.
I la darrera qüestió -que no la menys important- va ser la proposta de resolució de CiU i que tots els grups varen votar per tal que es subvencionessin els impostos d'obres dels establiments que fan remodelacions per complir la llei antitabac. Sens dubte, una ajuda més per combatre el problema del tabaquisme i millorar la salut de la població.
El ple però va canviar de ritme i intensitat i va quedar marcat arran la proposta del PP amb el tema de la llibertat d'expressió. Els populars van rebre un fort correctiu dels altres grups especialment del socialista i CiU. Ramon Bassas els va contestar amb unes argumentacions ben definides i que no deixaven massa sortida a la contra-rèplica. Argumentant el perquè d'un consell audiovisual on estan representats tots els grups parlamentaris -que no el govern- i que pot ser un bon instrument per evitar el favoritsme polític en els mitjans de comunicació com ha passat a València i Múrcia amb l'adjudicació del TDT. Esperalba va fer una duríssima intervenció acusant els regidors populars de Mataró de posar-se al nivell de Vidal-Cuadras i d'altres "energumens" del PP intentant crispar la població amb aquesta manera de fer política.
Realment, encara em costa entendre el perquè de la manera de fer del Grup municipal popular en aquest punt. Quina necessitat hi ha de portar al ple temes que generen tanta crispació i mal rotllo a Espanya quan a nivell local hi ha tants temes a tractar i tan importants. Segurament aquestes maneres de fer política algú els ha dit que els pot suposar rèdits electorals, però a Mataró no sé si els funcionarà gaire. Vaja tampoc seré jo qui ajudi a l'estratègia política de l'adversari! I en tot cas espero que aquesta fos l'anècdota del ple de gener i que les bones relacions i les bones maneres que tenim entre els regidors de l'ajuntament s'acabin imposant com quasi sempre.