8.1.07

Barajas 30-D

(foto:EFE)

Els guionistes dels programes informatius i de resums de l’any van veure com el dia 30 la banda terrorista ETA els alterava la feina feta fins aleshores. Malauradament l’atemptat de Barajas, que ha marcat periodísticament el final i l'inici d’any trencava un període de certa tranquil•litat i esperança amb la fi de la violència.
Evidentment el terrorisme no entén de lògiques i el que més destaca d’aquest atemptat es que es produeix en un moment de negociacions obertes entre l’organització terrorista i l’estat i sense cap trencament de treva. També es produeix en un moment on l’executiu espanyol hi posa cert optimisme i esperança després de setmanes d’anuncis que les negociacions no marxaven i l’altre element destacable és que aquest atemptat es dona en un escenari de profunda divisió i crispació política.
Precisament avui que Carnicero en El Periodico feia una crida a la responsabilitat col•lectiva per acabar amb la violència, ha hagut una trobada inesperada entre Rajoy i Zapatero per tal de cercar aquesta entesa tan necessària. I el resultat desgraciadament ha estat que pot més l’interès partidista de voler treure’n profit que la pau veritable. És imprescindible el consens polític i que la immensa majoria vulgui el mateix, sinó tot serà en va.
Es complica la situació d’acabar amb el terrorisme no només per l’atemptat de Barajas, sinó perquè el partit popular cridat per altres motivacions no està per la “labor” de fer costat al govern i cercar la pau a Euskadi i al conjunt d’Espanya.
El 2007 doncs que comença difícil i ple de reptes cada vegada més complicats però que no seran obstacle per treballar a fons deixant-se l’ànima amb l’anhel que tenim tots: la Pau.