15.1.07

Any nou amazic 2957




Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’entrada del nou any amazic (Yennayer). Aquesta celebració és una de les tradicions més importants de la cultura mil·lenària amaziga provinent del nord d’Àfrica.
Enguany durant l’acte inaugural d’aquesta festa també es va donar a conèixer la guia català-amazic, però la gran novetat i bona notícia ha estat sens dubte la presentació de la nova associació Taghrast. Aquesta entitat representarà les persones immigrants que formen part d’aquesta cultura i el seu naixement és molt positiu ja que suposa una nova interlocució amb l’Ajuntament i una nova entitat amb voluntat de construir convivència.
En l’acte de inauguració de l’any amazic vam poder copsar què significa la pluralitat cultural, ja que si feia uns dies obríem amb les 12 campanades el 2007 i ara li tocava al Yennayer, també el 20 de gener serà el dia 1 de Muharram, el primer dia del calendari musulmà (cicle lunar). I també d’aquí unes setmanes s’iniciarà el nou any xinès.
Noves expressions culturals amb noves entitats que representen la realitat de la nostra societat amb una clara voluntat de construir la convivència i cohesió que tots desitgem.