24.12.05

L'Ajuntament de Mataró aprova ordenances i pressupost 2006 amb fermesa

Font: capgròs

En el darrer ple extraordinari de dijous 22 de desembre es van aprovar les principals eines per fer funcionar la ciutat durant el 2006: el pressupost i les ordenances, conjuntament amb el programa d'actuació municipal (PAM) que tot i no sotmetre's a aprovació queda tancat amb tot el procés participatiu previ. S'ha de dir que és de les vegades on més diàleg, participació, negociació política ha hagut i això és mèrit de tothom, especialment dels caps dels grups municipals i de la regidora ponent Pilar González-Agàpito. Però fora de l'àmbit polític també cal assenyalar el procés participatiu de les entitats en general i associacions de veïns, que des de la proximitat en el territori han fet aportacions valuoses, també les dels ciutadans a títol personal. És la vegada que més al.legacions s'han fet, un total de 170.
El pressupost i PAM 2006 tenen la peculiaritat que són els darrers que s'aproven abarcant l'any sencer en aquest mandat 2003-2007. D'aquest ple i de cóm va transcòrrer en vull destacar algunes coses.
En primer lloc la consolidació del govern municipal amb els tres grups que el formen (PSC,IC-V EUiA, ERC) mostrant un projecte molt elaborat i compactat. En segon lloc el paper de l'oposició, per una banda CIU que amb la seva abstenció fruit de negociacions i moltes al.legacions admeses donava carta blanca als projectes del govern municipal pel 2006, el reconeixament del projecte Tecnocampus en va ser un clar exemple, i per l'altra el PP en la seva línia d'oposició frontal però aquesta vegada amb menys contundència i cert "esgotament" polític, i com sempre tot i auto proclamant-se alternativa del govern sense oferir un model de ciutat alternatiu.
I en tercer lloc cal destacar el paper de lideratge polític que va exercir l'alcalde. Després de la intervenció del PP denunciant la manca de model de ciutat, l'alcalde va aprofitar per explicar quin és el model de ciutat que impulsa el govern municipal, apostant per una ciutat econòmicament potent i diversificada en els diferents sectors econòmics: els tradicionals i els nous (àmbit TiC és un exemple),una ciutat cohesionada socialment on l'atenció a les persones esdevé prioritària, especialment les més desafavorides (Gent Gran) i de resposta al fenomen migratori. I des de l'àmbit territorial una ciutat amb un urbanisme compacte i mediambientalment sostenible.
L'alcalde doncs amb aquesta intervenció que va tancar el ple va deixar dues empremtes, la de lideratge polític i la de mostra de model de ciutat en aquesta nova etapa política de Mataró.
En definitiva, el paper de tot l'Ajuntament en ple alhora de parlar de PAM, ordenances i pressupostos va estar a l'alçada del que la ciutat es mereix.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Oriol:
bones festes i bon cap d'any.

( off topic) volia possarme en contacte amb tu.

graciès

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Igualment. Bones festes i millor 2006. Estem en contacte.
Fins aviat