15.9.06

Mataró Ràdio on air

Els mataronins podem estar doblement satisfets perquè per una banda la ràdio municipal ja és una realitat en marxa des del passat 11 de setembre, i per una altra aquest nou mitjà s’ha creat amb criteris sostenibles i raonables des del punt de vista econòmic. I això és d’agrair perquè els costos de mitjans com aquests suportats des d’administracions públiques acostumen a disparar-se. Cal reconèixer l’habilitat i el saber fer del regidor i company Esteve Terrradas.
Les crítiques del PP vers els temes de comunicació – sobretot amb el butlletí i la TDT- no tenen raó de ser. El pla de comunicació que es va aprovar en el seu moment definia el full de ruta a seguir i les peces comunicatives que s’havien de posar per assolir una ciutat amb una ciutadania ben informada. No entenc la reiteració de les queixes del PP. Ells argumenten que el mercat i els mitjans privats ja cobreixen el panorama informatiu i que no cal intervenció pública. Però això no és així perquè després de tants anys no ha sorgit una radio privada que ocupés aquest lloc. No serà que el PP té por que la ciutadania estigui ben informada? És el de sempre la teoria neo liberal que el mercat ho resoldrà tot. Quan sabem que això no és així i que cal la intervenció pública.
D’altra banda també cal assenyalar que la ràdio municipal ha estat llargament reivindicada i a partir d’una plataforma ciutadana que va tenir l’habilitat de jugar un paper reivindicatiu i constructiu es va poder avançar conjuntament amb la voluntat política.
Realment les possibilitats de la ràdio són moltes: és el mitjà de la immediatesa per excel·lència, et permet fer altres coses alhora, l’enfoc ciutadà, plural i participatiu que se li ha donat pot ser una de les claus d’èxit. I si acaba tenint una bona implantació pot ser un referent per a la ciutadania. Una ràdio propera que acompanya, informa, i diverteix.
El govern i el control de la radio el durà un consell format per polítics i ciutadans en el marc del nou ens creat: Entitat pública empresarial Mataró Audiovisual.
Amb aquest nou mitjà el panorama informatiu queda molt ben resolt a Mataró. El conjunt de mitjans que informen a la ciutat ara ja és proporcional a la ciutat de 120.000 habitants que som. Només queda una peça súper important i estratègica com és la TDT si volem situar Mataró com a ciutat capdavantera i amb capitalitat. No podem deixar escapar aquesta oportunitat. I l’Ajuntament ho està treballant bé.
Per molts anys puguem sintonitzar el 89.3