22.9.06

ANIMALADDA 2006


L’Animaladda d’enguany és la segona edició d’un saló pel benestar i la defensa dels animals abandonats. Es celebra els dies 22, 23 i 24 de setembre a l’Edifici Triangular del Fòrum i organitza ADDA (Associació en defensa dels drets dels animals), una de les institucions proteccionistes més antigues del país.
Cal reconèixer el treball i la mobilització que suposa organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques, amb la finalitat de conscienciar la població, fer pedagogia del no abandonament i la tinença responsable, i fer una crida a l’adopció.
L’any passat unes 7.000 persones van visitar aquest saló i van haver 160 adopcions de gats i gossos. Enguany s’espera incrementar aquestes estadístiques.
El saló consta entre d’altres d’una passarel·la on desfilen els animals portats per polítics –no faré la broma de qui és més animal...- i altres persones del món de la cultura i l’espectacle. Hi haurà taules rodones –en una de les quals intervindrà Sílvia Serra, presidenta de la Protectora de Mataró- conferències, i demostracions, com per exemple una de força interessant de gossos que ajuden a persones amb problemes de mobilitat.
En fi, aquest saló val la pena i entre la vintena d’estands trobem el de l’Ajuntament de Mataró i la nostra protectora local.
Tal i com m’ha recordat una ràdio en una taula-col.loqui que emetia en el saló : “Mataró va ser la primera ciutat d’Espanya que va eliminar l’eutanàsia”. Després en la inauguració del Saló també s’ha fet referència a Mataró en aquest sentit.
Val la pena doncs, tenir presència en aquests esdeveniments per explicar el què i cóm treballem i de pas col·laborar amb d’altres institucions i administracions públiques en sensibilitzar la ciutadania.
A Mataró vam ser pioners en això. És cert. Però no sé si això té molt de mèrit o no? Tan sols ens vam avançar uns anys a l’actual llei de protecció dels animals que prohibeix l’eutanàsia en tots els centres d’acollida d’animals domèstics de Catalunya.