6.6.06

El PP crispa la campanya de l'Estatut de forma totalment irresponsable


Quan el company Pepe Zaragoza presentava als mitjans de comunicació el lema del PSC en la campanya de l’Estatut vaig pensar que potser ens havíem excedit una mica. Que potser el més escaient era un lema que copsés al màxim l’esperit de l’Estatut per transmetre’l. Avui sincerament penso que ens hem quedat curts. “El PP utilitzarà el teu no contra Catalunya” és una resposta a tota una estratègia de mentides, i d’irresponsabilitats polítiques que el PP havia bolcat contra Catalunya els darrers mesos i que ara està bombardejant de forma malaltissa. I dic contra Catalunya i no contra el PSC perquè així ha estat incloent els seus propis votants i militants de partit que són catalans. I tot amb l’objectiu de fer fora Zapatero. Han estat utilitzant Catalunya contra la resta d’Espanya per un no haver paït encara la derrota electoral de les generals. I tot això orquestrat pel mentider Acebes –convidat en l’acte central del PP a Mataró-, el mateix que va mentir els milions d’espanyols després dels atemptats de l’11-M, i el mateix que ahir afirmava que els plans de Zapatero són els plans d’ETA. Posant al mateix sac els terroristes i el mateix president del govern, i conseqüentment els milions de persones que el van votar. I inclòs les persones que sense haver-lo votat el consideren el seu president en el sentit més institucional.
Ja n’hi ha prou de mentides, de insults i de irresponsabilitats polítiques. I ara veig que els que van pensar la campanya del PSC la van encertar, tot preveient cap on ens està portant aquesta absurda cúpula política de la dreta més reaccionària. En aquest sentit no comparteixo les idees de l’Antoni Puigverd quan afirma que darrera dels lemes del PSC, no hi ha contingut ni pedagogia per explicar l’Estatut i que només hi ha atacs contra el PP.
El PSC com sempre està fent una campanya de proximitat, de prendre contacte amb la ciutadania directament al carrer per explicar l’estatut. I aquesta tarda ho hem pogut viure en l’acte de campanya en el barri de Cirera on el diputat Roberto Labandera i en Joan Antoni Baron han explicat perquè és un bon estatut i quina és la situació de conflicte i crispació cap on ens vol dur el PP. Per això m’agrada el nostre lema. És una manera de dir no ens callaran, no ens “achantaran”. I que tothom sàpiga que el NO del PP és contra Catalunya, i per tant contra totes les persones que hi vivim en aquest país, pensin com pensin i votin el que votin.
De la manera que està anant tot això només em pregunto i quin serà el paper d’ERC? Podrà ERC separar de les urnes els NO anticatalans dels seus NO, que suposadament volien el millor per Catalunya?