13.11.08

25 policies més a Mataró


Avui s’ha fet l’acte de presentació oficial al complex policial de la Verneda dels 340 policies nacionals nous que incrementen els efectius policials en territori català. Vint-i-cinc dels quals estan destinats a Mataró. Per tant una bona notícia per a la seguretat dels nostres conciutadans.
Des de l’arribada dels Mossos d’Esquadra al nostre municipi (2002) les competències en seguretat ciutadana recauen en aquest cos. Però el Cos Nacional de Policia encara manté competències en la gestió de documentació i estrangeria, lluita contra el crim organitzat i terrorisme. Per tant a partir d’avui tenim més efectius a la nostra ciutat per lluitar contra aquests delictes. Aquest cos policial, com els altres que operen a la ciutat, el seu primer objectiu és la seguretat de les persones i l’exercici dels seus drets i llibertats. Per tant continuarem treballant per ser més eficaços i eficients alhora d’aconseguir aquests objectius mitjançant la coordinació policial. I aquest és un deure de tots els cossos.
Ha estat el govern socialista de Zapatero qui ha liderat l’augment de plantilla policial –aquest i els darrers anys en altres llocs- mentre d’altres es posaran a la boca la paraula seguretat o inseguretat depenent dels jocs “irresponsables” que vulguin jugar.
Ara hauran d’anar en compte amb algunes de les seves cantarelles preferides perquè mentre ells treien efectius de les comissaries el govern actual les dota adequadament.