13.12.06

Santa LLúcia



Avui fa 65 anys que es va fundar l’ONCE. Podríem dir que els valors i la missió encara continuen vigents tot i l‘avenç social que s’ha produït al llarg d’aquests anys. La voluntat de millorar la vida de les persones amb dèficits visuals i posteriorment amb discapacitats en general va ser el que va moure el naixement d’aquesta institució.
Avui l’ONCE és una entitat de primer nivell amb una estructura i organització extraordinàries, però que compleix fil per randa allò pel que fou creada. Estem davant una gran empresa que ofereix insrció laboral a persones amb discapacitat- enguany més de 4.000 nous llocs de treball-, i alhora és una organització social que a través de la seva fundació ofereix un ventall important de recursos de qualitat per les persones amb discapacitat.
Des dels seus orígens l’ONCE ha perseguit la normalització de les vides de les persones amb ceguesa. Que siguin ciutadans com la resta ni més ni menys. I per això i especialment en aquella època calia una transformació radical de la societat. Avui ens acostem més aquella societat utòpica que van pensar els seus fundadors i a curt termini les dues lleis socials aprovades la de la dependència i la de serveis socials de Catalunya ens n’aniran acostant.
L’Agència de Mataró ho ha volgut celebrar amb un dinar de germanor amb tots els seus afiliats i treballadors com és tradicional. Penso que a Mataró tenim un equip molt vàlid i engrescat amb un director jove al capdavant, en Santi Liébana, que va substituir fa poc de més d’un any a en Pedro Curado, un home vital i positiu.
Bona feina la de la nostra agència local que cal reconèixer i agrair.