8.5.06

Participació activa alhora de construir l'Agenda per la Solidaritat Local


El passat dissabte es va celebrar la primera jornada participativa de l'Agenda per la Solidaritat Local. Aquesta jornada representa un moment important en tot el procés d'agenda, ja que després de quatre mesos d'anàlisi, entrevistes amb entitats i persones referents de la solidaritat a la ciutat, s'han pogut trobar totes les entitats -que han volgut participar- per definir la darrera fase de l'Agenda abans de santes: El compromís de Mataró per la solidaritat.
Els 6 grups es van fer entorn 6 temes que cada coordinador i secretari va intentar recollir l'opinió de les entitats en unes conclusions:

1. Sensibilització i informació a la ciutadania i institucions del que significa la solidaritat.
2. Promoure la solidaritat mitjançant el voluntariat.
3. Incrementar la donació solidària.
4. Afavorir l'intercanvi solidari.
5. Fomentar la solidaritat en l'entorn més proper.
6. Educar en els valors solidaris.

Només cal agrair a la cinquantena de persones que van participar en la jornada. Sens dubte el fet d'assistir tot el matí d'un dissabte aquestes jornades ja ens indica de quin tipus de persones i entitats estem parlant. És clar que amb aquest interés i motivació l'Agenda tirarà endavant. I de fet aquesta és l'essència de la proposta: ni l'Ajuntament, ni la Fundació són els protagonistes d'aquesta iniciativa, sinó el conjunt d'entitats de caire social i sociosanitari de la ciutat, que fent xarxa, promovent civisme -un valor íntimament lligat a la solidaritat, ja que és molt difícil que en la vida d'una persona només s'en practiqui un de sol-, faran que la ciutat defineixi quin és el seu compromís de solidaritat vers la seva ciutadania, fent de Mataró una ciutat més cohesionada, amb majors quotes de convivència i intentant créixer cada any en aquests reptes.
L'agenda per la solidaritat local es troba en un moment de màxima construcció. Es pot participar a través de les entitats, de la Fundació Hospital, inclòs a través de les noves tecnologies.
Dissabte passat també vam poder visionar un parell de spots publicitaris sobre la solidaritat a Mataró. La idea és poder arribar a tota la ciutadania. I no només als de sempre... que ja no poden ser més solidaris! Perquè no passi allò del mossèn que renyava per no assistir a missa però ho feia als adeptes de cada diumenge.