29.10.08

"10 anys de protecció civil a Catalunya"Amb aquest títol s’ha celebrat avui al Prat de Llobregat una jornada organitzada per la FMC i el Departament d’interior de la Generalitat de Catalunya.
Ja han passat 10 anys de l’aprovació de la llei de protecció civil de Catalunya i ara es tracta de veure cóm estem per preparar els propers anys. Tothom ha coincidit que aquesta llei ha suposat un avenç molt important de la seguretat als nostres pobles i ciutats. I la previsió, prevenció i planificació de la protecció civil d’ara no té res a veure respecte fa deu anys.
Des del punt de vista jurídic l’Estatut de Catalunya 2006 representa una novetat molt important en aquest àmbit, ja que la protecció civil passa a ser matèria de competència exclusiva de la Generalitat. I aquí s’ha pogut veure dues posicions diferenciades. Els que creuen que s’ha de promoure una nova llei i els que consideren que la vigent encara té recorregut per millorar l’estatus actual.
Des de la vessant de l’organització de la protecció civil s’ha constat que hi ha una diversitat de models. Uns serveis molt professionalitzats i d’altres amb voluntariat. Una part del país molt rural versus les grans ciutats o Barcelona – un món a part per quasi tot-. Però és evident que tots els agents que operen en el territori ens haurem de posar d’acord i marcar ben clares les regles del joc per fer un bon servei al ciutadà. Ens hi juguem molt en aquesta matèria. També les noves tecnologies han esta objecte de debat. A ningú se li escapa dels avantatges i potencial que representen alhora de detectar i prevenir catàstrofes i calamitats.
En una taula rodona ha participat el sotsinspector Nieto de la Policia Local de Mataró. La nostra ciutat va ser la primera de Catalunya en tenir els plans de protecció civil que la llei exigeix. I seguirem treballant en una tasca discreta, sense fer soroll per estar cada vegada més preparats per fer front a possibles situacions d’emergència.

2 comentaris:

Jo... ha dit...

Ehiii,

benvingut!!!

Oriol Batista Gázquez ha dit...

Gràcies...
Però entre elblog, el face,...no sé on anirem a parar. Aquesta nova etapa del blog me la prenc amb molta calma i amb gane d'esciure sobre el que em ve de gust.